POUL CADO IS MY MANDanske Poul Cadovius designede i 1948 den banebrydende væghængte reol Royal System, der blev en kæmpe succes i hele verden.


Reolsystemerne blev så populære, at Poul Cadovius i 1970’erne var Danmarks største møbelproducent, med afdelinger i syv lande og eksport til 40 markeder. På det tidspunkt havde Poul Cadovius desuden etableret et bådebyggeri, taget flere hundrede patenter på alt fra toiletpapir til vandtårne – og designet de ikoniske champignon-formede busskure, man stadig ser rundt om i landet. Alt sammen uden en formel uddannelse som arkitekt, ingeniør eller designer. Hans drivkraft var ønsket om at forandre, trangen til konstant at kaste sig ud i nye projekter og evnen til at ramme plet i forhold til folks behov.

Det vurderes, at virksomheden Royal System, som Poul Cadovius opkaldte efter sit første reolsystem, har omsat for op mod otte mia. kr., og med sin flamboyante og selvsikre stil blev han af nogle set som møbelbranchens Simon Spies, og der er næsten lige så mange historier om ham, som om rejsekongen.

Der er en del danske møbelbutikker, som forhandler dette underskønne reolsystem. Det nemmeste vil være at google - hvilken forhandler der er tættest på.


Med kærlighed til dansk design, Sarah Amalie Ib

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
BE IN 
TOUCH

 

Tlf 41 77 77 00, Email info@ibnoir.com

  • White Instagram Icon

Ib

noir

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now